Paakkilan avolouhos

Paakkilan vanha asbestikaivos sijaitsee Tuusniemen kunnan alueella, vain n.20min ajomatkan päässä Outokummusta. Alueella sijaitsee kaksi kirkasvetistä avolouhosta, joissa vaakanäkyvyys voi yltää jopa 20m metriin. Kohde on erittäin hyvä näkyvyytensä vuoksi kaikentasoisille sukeltajille, ja isompaan avolouhokseen on vuosien aikana upotettu kaikennäköistä nähtävää sukeltajille.  Sukeltamisen tekee helpoksi hyvä veteenmenopaikka ja eripuolilla louhosta olevien ”nähtävyyksien” välille on vedetty ohjausnarut joita pitkin sukeltamalla löytää helposti perille kohteeseen. Louhosten välillä kulkee n. IMG_2217_wm160m pitkä tunneli, jonka isomman louhoksen puoleisen aukon pohja on n. 28m syvyydessä, ja pienemmän louhoksen puoleisen aukon pohja on n.15m syvyydellä.

Isomman louhoksen reunalla on laavu ja tulipaikka. Tulipaikan vieressä on ilmoitustaulu jossa on nähtävillä louhoksen kartta.

Alueen omistaa yksityinen henkilö, ja ennen kuin alueelle mennään sukeltamaan tulisi hänelle ilmoittaa aikeista. Yhteystiedot löytyvät Facebookin ”Paakkila” ryhmästä.

Comments are closed.